2015. június 6., szombat

Sminkelj úgy, mint a romantikus regények hősnői!

A napokban újra felfedeztünk néhány régi, retro romantikus regény borítót, amelyeken, őszintén szólva, jókat kacarásztunk. Hosszú hajú, izmos, csupasz férfiak, vágyakozó, lenge nők, egymásba fonódva. Ennyi a képlet, több kreativitásra nem igazán volt szükség. A MAC Cosmetics sminkmárkát azonban megihlette a régi romantikus regények borítóinak világa, és látványos fotósorozatot készített a romantika témájában.

Előbb azonban mustráljuk csak meg ezeket a borítókat! 

Johanna Lindsey például 1977-ben írta meg első regényét. A hetvenes-nyolcvanas évek borítói szinte kivétel nélkül ugyanúgy néznek ki, összeválogattuk nektek a legviccesebbeket:

Johanna Lindsey: Gentle Rouge című regénye (magyarul: Tengernyi szerelem):


Lindsey a Gabonál így nézett ki 2008-ban:


De találtunk néhány egészen elképesztően bugyuta borítót is:






Ha kellőképpen túladagoltad már a szürreálisan izmos férfitesteket, akkor vethetünk egy pillantás a nők sminkjére is. Nézzük, mit hozott ki a MAC ebből a világból! A sminkmárka elsősorban a történelmi romantikus regények borítóit vette alapul a fotósorozat megalkotásakor. Az A Novel Romance (romantikus regény) névre keresztelt kollekció intenzív szemhéjfestékekkel és rózsaszínes árnyalatú rúzsokkal idézi meg a romantikus regények női karaktereit.

Ezen a fotón a hölgy, a kalóz alfahímhez igazítva, aranyszínű szemekkel, és nude-ajkakkal pózol.


Az editorial egy másik fotóján egy virágokkal teli kert idéződik meg; a smink így lágyabb, nőiesebb rózsaszín színekkel operál, a szemen és az ajkakon is, élénk rózsaszín pirosító is került az arcra.


Az utolsó fotó sminkje a víz és a jég kékjével operál: erős, sötétkék szemhéjfestéket, domináns szemöldököt és színtelen ajkakat látunk a hősnőn. 


(Az A Novel Romance-sorozat néhány darabja)

Ha kedvet kaptál egy hasonlóan romantikus smink elkészítéséhez, elsősorban rózsaszín árnyalatokat kell beszerezned: rózsaszín és nude szemhéjfestéket, egy élénk pink árnyalatú pirosítót, egy szintén rózsaszínes vagy bőrszínű rúzst. A szempillaspirál elengedhetetlen, a vastag szemhéjtus és a vörös ajkak azonban már inkább az erotikus könyvek világát idézik meg. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése