2015. május 14., csütörtök

Új Nora Roberts trilógia érkezik!

Nora Roberts rajongók, készüljetek!

Hamarosan nálunk is megjelenik Nora Roberts O’Dwyer-örökség trilógiája; amelyben a romantika és a misztikum különös vegyületét hozta létre az írónő.

A sorozat első kötete, a Dark Witch még 2013-ban jelent meg az Egyesült Államokban, a második rész, a Shadow Spell, és a trilógia befejező darabja, a Blood Magick pedig 2014-ben látott napvilágot. A hazai olvasóknak sem kell már sokat várniuk arra, hogy kezükbe vehessék a legújabb Nora Roberts-köteteket, a trilógia várhatóan 2015 nyarán kerül a hazai boltokba; de addig is, íme néhány információ arról, miről szól az új trilógia. 

A Dark Witch (magyarul: Sötét boszorkány) című regény Iona Sheehan történetét meséli el. A lány nagymamájától megtudja, hogy Írországból, Mayo megyéből származik, és egy hihetetlen varázserővel rendelkező boszorkánycsalád leszármazottja. Iona hazatér az ír földre, hogy unokatestvéreivel együtt szembeszálljon ősi ellenségükkel, a gonosz Cabhan varázslóval. Az újdonsült boszorkány nem csak varázslatos kalandokat, családot talál magának új otthonában, de hamarosan megismerkedik a szerelem felszabadító érzésével is. Iona egy lovardában kezd el dolgozni, ahol találkozik Boyle McGrath-szal, a lovarda egyik tulajdonosával, akibe a lány első látásra beleszeret. 

A trilógia második része, a Shadow Spell (magyarul: Árnyékvarázslat) már Connor O’Dwyer a solymász történetét meséli el, aki Írországban él és dolgozik nővérével, Brannával, unokatestvérével, az első részben megismert Ionával és gyerekkori barátaival, Boyle-lal, Finnel és Mearával. Connor számára a Sötét boszorkányok köre és hazája a legfontosabb, de történik valami, ami hirtelen felforgatja az életét. Meara és Connor, a gyerekkori barátok szenvedélyes csókban egyesülnek, és bár a vonzalom egyre nő köztük, Connornak a boszorkányok kötelességére kell koncentrálnia. Miközben a szívével küzd, Ionához hasonlóan a sötét erők ellen is harcolnia kell. 

A befejező, Blood Magick (Vérmágia) című részben Branna O’Dwyer sorsával ismerkedhetünk meg. Branna a Mayo megyei boltjában árulja saját készítésű portékáját: krémeket, balzsamokat, gyertyákat. Az áru elkészítése nagyon népszerű a helybéliek és a turisták körében, hiszen Branna különleges varázserejét is felhasználva készít mindent. Branna bár szintén harcban áll a gonosz Cabhan varázslóval és démonaival, boldog életet él, majdnem boldog életet... A teljességhez már csak az igaz szerelem hiányzik számára. A szerelem hamar rátalál, Branna mégsem adhatja oda magát Finnek, mert a boszorkányfiúról kiderül, hogy a gonosz varázsló, Cabhan leszármazottja. Fin nem érzi magát a sötét erők leszármazottjának, és minden erejével azon van, hogy segítsen Brannának és családjának legyőzni a félelmetes Cabhant, hogy elnyerhesse a lány szívét. 

A trilógia óriási sikernek örvendett az amerikai rajongók körében. A goodreads.com kommentelői elsősorban az egyes regényekben megjelenő teljesen különböző karaktereket kedvelték meg leginkább. A legtöbben a befejező rész iránt lelkesedtek, a rajongók szerint az utolsó részben a legintenzívebb a szerelmi szál és a Cabhan elleni harcjelenetek is ebben a regényben a legizgalmasabbak. A legtöbb kommentelő pár nap alatt végigolvasta a trilógiát, olyannyira fordulatos volt mindhárom könyv. Reméljük, a hazai olvasók számára is hasonlóan lebilincselő élmény lesz az O’Dwyer-örökség trilógiája.

5 megjegyzés:

  1. Igazi jutalom lesz az államvizsga után, köszönöm. Alig várom, hogy végre rátehessem a kezem! És a borítók is csodaszépek :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ígéretes sorozatnak tűnik, a borítók fantasztikusak, nagyon várom a megjelenést, remélem lesz alkalmam elolvasni a könyveket.

    VálaszTörlés
  3. Már nagyon várom, hogy a kezembe kaparinthassam őket. Ha egy kicsit is hasonló a stílusa a Kulcs trilógiához, akkor már nyert ügye van nálam.

    VálaszTörlés
  4. Kb. Mikorra várható? Mert még előrendelésben sem találom sehol :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Geraldine!
      A trilógia első kötete, a Sötét boszorkány várhatóan július második felében érkezik.

      Törlés