2015. július 3., péntek

Julie Garwood Buchanan-Renard-MacKenna-sorozata

Julie Garwood több évtizeden keresztül a történelmi romantikus regények terén örvendeztette meg az olvasókat újabbnál újabb történetekkel, mint a Gyengéd lovag vagy a Korona kémei-sorozat. Azonban 2000-ben új irányt vettek a könyvei, ugyanis ekkor jelent meg a Szívtipró (Heartbreaker) című kötete. Ez a történet napjaink Amerikájában játszódik, ahol egy fiatal pap, Tom a gyóntatófülkében találkozik egy gyilkossal. Aki ráadásul közli vele, hogy a következő áldozata Laurant, Tom gyönyörű húga lesz. Megindul a nyomozás, hogy vajon ki lehet a gyilkos, ebbe pedig hamarosan az FBI is bekapcsolódik, Tom egyik gyerekkori jó barátja ugyanis Nick, aki ügynökként dolgozik a szervezetben.


Garwood hamarosan újabb regénnyel jelentkezett, a Kegyes halállal (Mercy), ezt követően pedig még egy tucat olyan könyvet írt, amely néhány, egymással szoros kapcsolatban lévő család és azok baráti körének történeteit dolgozzák fel. A sorozat a családok nevei után a Buchanan-Renard-MacKenna-sorozata nevet kapta. Garwood ezekben a regényeiben ötvözi az akció, a thriller és a romantikus regények jellemzőit, a főhősnők valamilyen módon mindig veszélybe kerülnek, ilyenkor pedig színre lép az FBI, egy (vagy több) vonzó és erős férfi képében. De ne gondoljuk, hogy ezek a lányok aléltan hullanak a férfiak karjaiba! Mindegyik nő erős és talpraesett, legyen akár tanár, akár üzletasszony, orvos vagy számítógépzseni. Ezeknek a regényeknek a legfontosabb jellemzője éppen az, hogy a férfiak és nők egyenrangú felekként néznek szembe az akadályokkal, amik során gyakran eldörren egy-egy fegyver, előkerül egy holttest vagy igazi csalókról rántják le a leplet. A történetekben az állandóan vissza-visszatérő szereplők miatt az olvasó találgathat, vajon a következő regénynek melyik mellékszereplő lesz a főhőse, és kifejezetten élvezetes, amikor felbukkannak más, korábbi kötetek alakjai, ezúttal a főhősök rokonaiként vagy barátaiként.

A Buchanan-Renard-MacKenna-sorozatjelenleg 13 kötetnél tart, magyarul nemrég jelent meg a  12., a Teljes gázzal (Fast Track), amiben a főhősnő, Cordelia egy családi titok nyomán kerül életveszélybe, de szerencséjére legjobb barátnőinek férjei FBI ügynökök – akik egyébként korábbi kötetekben találtak egymásra. A 13. regény, a Wired július végén fog megjelenni az Egyesült Államokban, a főhőse pedig egy számítógépes programozó, Allison, akire felfigyel az FBI (az előző kötetből ismerős Liam Scott) és segítségét kéri, hogy elfoghassanak egy bűnbandát. Reméljük, Garwood ezzel a kötettel nem hagyja abba az izgalmas, humoros és szíveket megdobogtató sorozatát.

Aki sorrendben szeretné olvasni a köteteket, azoknak íme a 13 regény listája:

Szívtipró (Heartbreaker) (2000)

Kegyes halál (Mercy) (2001)

Ünneprontó (Killjoy) (2002)

Halállista (Murder List) (2004)

Lassú izzás (Slow Burn) (2005)

Árnyéktánc (Shadow Dance) (2006)

Tűz és jég (Fire and Ice) (2008)

Hosszú búcsú (Sizzle) (2009)

Az ideális férfi (The Ideal Man) (2011)

Szép szavak (Sweet Talk) (2012)

A Nagymenő (Hotshot) (2013)

Teljes gázzal (Fast Track) (2014)

Wired (2015)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése