2015. június 17., szerda

A legszebb történelmi romantikus borítók?


A Goodreads könyves honlapon a felhasználók szabadon készíthetnek különféle listákat a rendszerben szereplő könyvekből. Ilyen lista érhető el ezen a linken is, ahol a szavazók összeállították a szerintük legszebb borítókat, amik történelmi romantikus regényekhez készültek. Szerintetek tényleg ezek a legjobbak, és a magyarul megjelent kötetek közül melyek férnének fel egy ilyen listára? Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre!

2 megjegyzés:

  1. Hát igaz, ami igaz, én nagyon sokszor fájó szívvel szoktam nézegetni a külföldi könyvek borítóit. Bizony sokszor messze-messze szebbek, igényesebbnek tűnőek, mint amilyen borítóval nálunk megjelenik az adott könyv. Gondolom a borító képének is van jogdíja, és ez miatt nem lehet ugyanaz, vagy arra hasonlító borító, inkább kreálnak itthon egyet. Ami bizony néha kifejezetten siralmasra sikerül. Bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy azért itt nagyon-nagyon a szóródás a kiadók közt is, mert azért a kiadóknál is vannak amelyeknél ez nem jellemző. Figyelnek arra, hogy ne csak a tartalom, hanem a külcsín is olyan legyen, hogy az ember szívesen vegye kezébe többször is ugyanazt a regényt.
    Én személy szerint, már azért is szívesen jövök ide, erre az oldalra, mert - és ezt most nem azért írom, mert pont az önök könyvei, és az önök oldala - ezeket a könyvborítók itt oldalt, nagyon-nagyon szépek, és nagyon tetszenek. Tudom, lesz aki azt mondja, hogy ezek a borítóképek, túl modern hangulatúak egy regency regényhez. Valóban van igazság az ő véleményükben is. És nekem is közelebb állnak a szívemhez azok a borítók, amiket pl itt a posztban fenn láthatunk, ezek a - nem találok rájuk jobb kifejezést, bár biztos van - "rajzolt, festmény" hatású borítók.
    És visszatérve a kérdésükre. A magyar borítók.
    Hát itt aztán megint lehet majd azt gondolni, hogy csak azért írom ezt, mert az Önök könyveiről, és az önök oldaláról van szó… de, tényleg így gondolom. Nekem például a Julia Quinn könyvek magyar borítói közül sok, sokkal jobban tetszik, mint az eredeti angol borítók. Például a Bevelstoke trilógia kifejezetten szép, a Smythe-Smith kvartett könyveinél a Micsoda éjszaka, Egy csók… borítója, gyönyörű lett. És bár a Bridgerton család történetét végigkísérő könyvek borítói nem ennyire díszesek, de ott meg például kifejezetten tetszik, hogy egymáshoz illeszkedik minden könyv borítója, hasonló hangulatot áraszt.
    Szinte ugyanezt írthatnám a másik nagy kedvencem könyveinek borítóiról, Julie Garwood könyveinek is nagyon eltaláltak a borítói.
    A harmadik „rendszeres polclakóm” Johanna Lindsey. Hát nála sem lehet panaszunk a magyar borítókra. Itt is elmondhatom, ugyanazt, hogy nagyon jól passzolnak egymáshoz az egy sorozaton belüli borítók. Az ő könyveinél nekem személy szerint inkább egy negatívabb élményem volt, egy könyv borítójával a mai napig nem tudtam megbékülni, és bár a történet nagyon tetszett, a borító utána sem lopta bele magát a szívembe…
    Az új megjelenésű (várható) könyveinek borítói pedig már önmagukban megérik a beszerzést…
    Viszont nála azért azt is megjegyezném, hogy míg Quinn angol borítói nem igazán szimpatikusak, Lindsey angol nyelvű könyveinek borítói nagyon szépek.
    Úgyhogy én úgy gondolom, nagyon sokat számít egy-egy könyv külső burkolata is. Szívesen veszek a kezembe egy romantikus képet, jelenetet ábrázoló könyvet.
    De tény, hogy ezen a listán, amit a mellékelt linkben lehet elérni, bizony van ami nekem annyira nem tetszik, de persze ízlések és pofonok. Olyan sose lesz, ami mindenkinek egyformán fog tetszetni.
    De úgy gondolom, hogy a magyar borítók zöme, nyugodtan megállná a helyét azon a listán.
    Bocsánat, ha kicsit hosszúra sikeredett a „hozzászólásom”, de örültem neki, hogy végre valaki kíváncsi a „borítós” véleményemre. Eddig csak az ismerőseimet szoktam ezzel fárasztani.
    Köszönöm, hogy végigolvastak! És remélem, még sok hasonlóan szépséges borítót láthatunk az Önök jóvoltából, mint amiket itt az oldalon, vagy az eddig megjelent könyveiken láttunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tünde!
      Nagyon köszönjük a részletes válaszát, és örömünkre szolgál, hogy elégedett a borítóinkkal, Igyekszünk a regény hangulatához illő képekkel ellátni a könyveinket. Reméljük, a jövőben megjelenő köteteink is el fogják nyerni a tetszését mind külsőleg, mind belsőleg :)

      Törlés